De friese meren

Belangrijke trekpleisters van Friesland zijn de Friese meren die elk jaar tienduizenden toeristen trekken. Alhoewel Twirrewyn niet direct in het merengebied ligt ben je binnen 20 minuten in Grou aan het Pikmeer. Ook Eernewoude in nationaal park De Alde Feanen is binnen 20 minuten te bereiken. Een bezoek aan het Skûtsjemuseum is dan zeker een aanrader. Vanuit Twirrewyn ben je trouwens ook zo bij het Sneekermeer.

foto: TUFOWKTM

Pikmeer

Het Pikmeer bij Grou ligt midden in het Friese watersportgebied. Vanuit Grou zijn alle meren in Friesland goed bereikbaar. Grou is een dorp waar tijdens het watersportseizoen erg veel is te doen. Er is een groot aanbod aan horeca zodat je na het zeilen alle ervaringen met elkaar kunt delen.

Alde feanen

Earnewâld is een klein dorpje in nationaal park de Alde Feanen waar je kunt genieten van de prachtige natuur van dit gebied. Neem een kano, een fluiterboot of de fiets en verbaas je onder meer over het grote aantal ooievaars.


foto: Agnes Monkelbaan

foto: Sietze Kraak

Sneekermeer

Het Sneekermeer bij Sneek is bij iedereen in Nederland wel bekend vanwege de Sneekweek. Aan het Sneekermeer liggen verschillende watersportdorpjes zoals Terherne en Terkaple. Rond het Sneekermeer zijn er veel mogelijkheden om een zeilboot of motorboot te huren.